Dit weekend: Centree Festival

4 september 2024 Bron: Zierikzee Monumentenstad

Voor de Nieuwe Kerk in Zierikzee en op meerdere locaties rond het plein is elk jaar, op de eerste zaterdag van september, Centree Festival te vinden. Op dit (gratis) festival vind je een mix van muziek, theater, activiteiten voor kinderen en eten en drinken. Het festival is dus voor zowel jong als oud de moeite waard om te bezoeken en samen te genieten van het laatste beetje zomer. Dit jaar is Centree Festival net wat anders genoemd: Centree Fiësta. Een fiësta is een volksfeest waar muziek, lekker eten, dans en andere activiteiten centraal staan. Hoewel een fiësta uit Spanje en Latijns-Amerika komt, doen ze dit jaar ook gewoon lekker in Zierikzee.

Line Up

Geen festival - of fiësta - zonder een line-up. Van DJ Bertie (Boer zoekt Vrouw) & Viv tot aan Kuzko: bekijk hier de volledige line up.

Exposities

In de Dikke Toren, wat tevens een rijksmonument is en dus sowieso de moeite waard is om te bezoeken, zijn een hoop verrassende exposities te bewonderen tijdens het Centree Festival. Op elke verdieping is een expositie te bewonderen. De eerste verdieping staat in het teken van het milieu en het toekomstperspectief. Daar is op deze pagina meer over te lezen. Vervolgens is er op de tweede verdieping Het Kraaiennest te zien. Dit is een korte film over het beleg van Zierikzee en het ontstaan van Zeeland in 1304. Tot slot is er op de derde verdieping een poëtisch kunstwerk over vrijheid en gebondenheid te zien. Een leerzame activiteit tijdens het festival dus!

Benieuwd naar de voorgaande jaren? Bekijk hier de foto's van de eerdere edities.

Adres
Kerkplein 2
4301 EE Zierikzee

Aanvang
Zaterdag 7 september 2024
van 15.00 tot 00.30 uur
Het muzikale programma begint om 17.00

Parkeermogelijkheden
In Zierikzee is er de mogelijkheid gratis te parkeren op maar liefst vier grote parkeerplaatsen. Bekijk hier de parkeerplaatsen.