De Havendagen zijn begonnen

22 augustus 2024

35e editie

Op 22, 23 en 24 augustus wordt alweer de 35e editie van het bruisende havenfeest gevierd. Het programma zit, zoals elk jaar weer, vol met activiteiten, muziek en tradities. Het belooft weer een groots feest te worden, wat voor jong en oud zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Het programma

Rond de haven van Zierikzee is overal feest. Van live bands tot de beste lokale DJ’s: er is voor iedere muziekliefhebber wat wils. Waar en wanneer? Het programma is hier te bekijken. Naast muziek is er nog veel meer te beleven: ga in het Reuzenrad en geniet van het uitzicht over Zierikzee of proef mosselen en nog veel meer andere lekkernijen. 

Mosselprinsessen

Al vanaf de eerste editie van de Havendagen wordt er een Mosselprinses gekroond. Deze prinses haalt elk jaar op zaterdag Neptunus op met de vloot. Voor de liefhebber kan er meegevaren worden om Neptunus op te halen. Daarnaast is er voor de jongste bezoekers dit jaar iets bijzonders: er kan namelijk een eigen kroon gemaakt worden en er is ruimte om Neptunus en de Mosselprinses te ontmoeten

Nieuw: watersport

Dit jaar is er iets nieuws aan het programma toegevoegd: watersportactiviteiten en demonstraties. Op zaterdag tussen 16.00 en 18.00 is er de mogelijkheid demonstraties te aanschouwen van de nieuwste watersporten zoals E-foil en Pumpfoil. Ook is er de mogelijkheid om tussen 14.00 en 18.00 zelf een watersport uit te oefenen. Voor degene die wel in is voor een wedstrijdje: er is een wedstrijd suppen georganiseerd, waarbij de winnaar een wetsuit wint. 

Duurzaamheid

Naast het organiseren van een evenement, is de organisatie druk bezig met duurzaamheid. Zo worden er netten langs de waterkant geplaatst om te voorkomen dat er afval in het water valt en wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede bekers. Ook zijn er aparte inzamelcontainers aanwezig om de bekers zo goed mogelijk te kunnen scheiden zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden.