De herfstvakantie staat voor de deur

11 oktober 2024

De herfstvakantie staat bijna voor de deur en Zierikzee is de perfecte bestemming om even helemaal tot rust te komen en compleet op te laden. De stad biedt namelijk een ideale mix van cultuur, natuur, gezelligheid en heerlijk eten en drinken. Wij geven je graag een paar tips wat er allemaal te doen is in Zierikzee en omstreken. 

Op pad in de historische binnenstad

Zierikzee is misschien een kleine stad, maar het heeft een enorm grote historie. Niet voor niets wordt het een monumentenstad genoemd: de stad telt namelijk meer dan 500 monumenten. Ga op pad en bezoek bijvoorbeeld de Dikke Toren, de Lutherse Kerk of het Gravesteen en waan je even terug in de tijd. 

Breng een bezoek aan het Watersnoodmuseum

Voor wie interesse heeft in geschiedenis, is een bezoek aan het Watersnoodmuseum zeker een must. Hier wordt namelijk het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van de Watersnoodramp van 1953 verteld. Misschien geen gezellig uitje, maar wel leerzaam en interessant. Het Watersnoodmuseum bevindt zich in Ouwerkerk, wat zo’n 10 minuten rijden is vanaf Zierikzee.

Geniet van een fietstocht

Ook de herfst kan een prima seizoen zijn om een mooi rondje te fietsen. Het landschap van Schouwen-Duiveland is er een waar de ogen bij uitgekeken worden. Fiets langs het water of naar de verschillende natuurgebieden en wordt verrast door de bossen die prachtige herfstachtige kleuren bevatten.

Geniet van de Zeeuwse producten

Bij een bezoek aan Zeeland is het bijna een misdrijf als er niet hier en daar wat geproefd wordt van wat Zeeuwse lekkernijen. Geniet van de mosselen van Neeltje Jans, proef de wijn van De Kleine Schorre of geniet van oesters of verse vis. Ook een Zeeuwse bolus mag niet in dit rijtje ontbreken.