Wijnproeverij in Dreischor

31 augustus 2024

Naast het bezoeken van winkels en restaurants in Zierikzee, zijn er in de omgeving een hoop activiteiten beschikbaar. Voor de wijnliefhebbers is een bezoek aan een van de grootste wijngaarden van Nederland zeker een optie.

De Kleine Schorre

In het kleine dorpje Dreischor bevindt zich Wijnhoeve de Kleine Schorre, dat in 2001 is opgestart door zes Zeeuwse heren. Deze plek bestaat uit een proeflokaal en een wijngaard van maar liefst 14 hectare groot. Dit maakt het een van de grootste van Nederland. Momenteel zijn er op de wijngaard al 63.000 wijnstokken geplant waar de rassen als pinot gris, pinot blanc, rivaner en auxerrois groeien. De keuze van deze druiven komt door het aansluiten op al het heerlijks wat Zeeland te bieden heeft. Denk aan mosselen, kreeft, oesters, platvis en de zilte kust plantjes zoals lamsoor en zeekraal. Een glas wijn van De Kleine Schorre matcht dan ook uitstekend met een van deze heerlijkheden. 

Ondertussen zijn de wijnen van De Kleine Schorre niet alleen een begrip in Zeeland, maar ook in andere delen van Nederland. De wijn kan namelijk in tientallen restaurants in heel Nederland gedronken worden en wordt zelfs geschonken in de business class van KLM.

Bezoek

Van 15 mei tot en met 11 september is er elke woensdag de mogelijkheid voor een rondleiding op de wijnhoeve. Daarbij leer je van alles over wijn: van het groeiproces van de druif tot het feitelijke wijn maken en het bottelingsproces. De rondleiding gaat van wijngaard tot wijnkelder en er is natuurlijk ook de mogelijkheid om wijn te proeven. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar (kijk hier voor meer informatie). Naast een rondleiding is er ook de mogelijkheid voor een lunch, diner of proeverij. Het proeflokaal beschikt over een wisselende kaart vol Zeeuwse producten, aangepast aan het actuele seizoen. Voor de wijnliefhebber is dit hoe dan ook een leerzaam uitje.